Corona: Zuhal Demir laat alle recyclageparken in Vlaanderen sluiten

Door Zuhal Demir op 17 maart 2020, over deze onderwerpen: Welzijn, Afval, Coronacrisis
recycleren

“De recyclageparken in Vlaanderen kampen met een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken.” Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir sluit vanaf dinsdagmiddag alle Vlaamse afvalparken. “Te veel mensen op een beperkte oppervlakte is nefast voor de verspreiding van het coronavirus.”

Recyclageparken vragende partij

De recyclageparken vragen al enkele dagen aan de Vlamingen om niet-noodzakelijke bezoeken uit te stellen. Dit om zowel de parkwachters als de bevolking zo weinig mogelijk risico’s te laten lopen. Hun oproep kreeg maar weinig gehoor. Integendeel: veel parken zagen een toename tot 50 procent. Daarom beslist minister Demir om onmiddellijk in te grijpen.

Algemene sluiting noodzakelijk

“Het is voor velen blijkbaar moeilijk om de richtlijnen op te volgen. Blijf thuis tenzij het niet anders kan. Dat geldt dus ook voor bezoeken aan het containerpark. Als we de verdere verspreiding van het coronavirus willen afremmen, is de algemene sluiting van de Vlaamse recyclageparken noodzakelijk. We wachten dan ook niet tot morgen. Ik roep de bevolking op om niet meer te vertrekken richting het recyclagepark. Deze namiddag zijn ze dicht”, stelt Zuhal Demir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is