Zuhal Demir wil vakantiedrempels verlagen voor kwetsbare doelgroepen

Door Zuhal Demir op 26 mei 2022, over deze onderwerpen: Personen met een beperking, Ouderenzorg, Toerisme
Broer en zus met rolstoel op vakantie

Nog lang niet alle Vlamingen hebben de mogelijkheid om van een deugddoende vakantie te genieten. Heel wat mensen ondervinden nog te veel drempels om er even tussenuit te glippen, zoals mensen met een beperking, jongeren uit verontrustende (opvoedings)situaties of mensen uit zorgvoorzieningen. Daarom investeert Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir 800.000 euro in 22 projecten die vakantiedrempels verlagen voor personen die daar zelf niet toe in staat zijn.

Het doel van de betoelaagde projecten is om nog meer mensen vakantie te laten beleven, ook als dat op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijkt te zijn. Vaak worden kwetsbare mensen met meerdere drempels tegelijk geconfronteerd: dat kan bijvoorbeeld een financiële drempel, een toegankelijkheids- of zorgdrempel, een vervoersdrempel of een sociale drempel zijn. De projecten zetten dan ook in op de meest uiteenlopende doelgroepen. Denk maar aan mensen met een fysieke, mentale, auditieve of visuele beperking, jongeren uit verontrustende (opvoedings)situaties, mensen in (kans)armoede, mensen die in voorzieningen of zorgverblijven wonen of nieuwkomers in onze samenleving.   

Vlaanderen vakantieland voor iedereen

“Ik wil dat Vlaanderen een echt vakantieland is voor iedereen,” zegt Zuhal Demir. “Iedereen moet de kans krijgen om de batterijen weer op te laden tijdens een daguitstap of meerdaagse vakantie. Zeker voor mensen in kwetsbare situaties is het des te belangrijker dat ze er even tussenuit kunnen om hun hoofd leeg te maken, niet in het minst na de moeilijke coronajaren. Deze 22 initiatiefnemers verlagen stuk voor stuk de drempel voor duizenden Vlamingen en steunen we dan ook graag."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is