Zuhal Demir zet zich af tegen opbodcultuur in klimaatdebat: “Laten we eerst realiseren op het terrein”

Door Zuhal Demir op 8 december 2020, over deze onderwerpen: Lokale overheid, Europees beleid, Leefmilieu, Klimaat
Zuhal Demir

“De laatste weken en maanden is er een opbodcultuur in het klimaatdebat: we moeten 35 procent doen, we moeten 40 procent doen, we moeten 50 procent doen. Maar het verleden heeft aangetoond dat geen enkele van die percentages gehaald zijn. Vandaar mijn pleidooi: laten we nu eerst eens realiseren op het terrein, we hebben al teveel tijd en geld verloren.” Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaf in Terzake uitleg bij de Vlaamse houding in het klimaatdebat.

Alle EU-lidstaten moeten bijdrage leveren

Minister Demir weerlegde dat Vlaanderen op de rem zou staan. “Wij vinden wel dat de Europese klimaatdoelstellingen moeten gekoppeld zijn aan enkele voorwaarden, zoals kostenefficiëntie. Ook andere lidstaten moeten hun bijdrage leveren. Het kan niet zijn dat enkel West-Europese landen hoge klimaatdoelstellingen opgelegd krijgen, terwijl er grote klimaatwinsten te boeken vallen in landen als Bulgarije, Hongarije en Polen.”

Bekijk Zuhal Demir in Terzake over de klimaatuitdagingen en over het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat ze dinsdag voorstelde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is