Zuhal Demir investeert 8,6 miljoen euro om te vergroenen en te ontharden

Door Zuhal Demir op 11 december 2019, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Klimaat
Woonwijk met groendaken en zonnepanelen

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir trekt via het Klimaatfonds bijna 8,6 miljoen euro uit om te investeren in lokale vergroeningsprojecten, groendaken en -gevels, en onthardingsprojecten. Zo wapent de minister het bebouwde Vlaanderen beter tegen de klimaatverandering, maakt Demir bekend in de marge van de Klimaatconferentie COP25 in Madrid.

Klimaatrobuust en biodivers

Veel lokale besturen, verenigingen en bedrijven investeren in projecten die zorgen voor vergroening en het klimaatrobuuster en biodiverser maken van de bebouwde omgeving in Vlaanderen. Om die projecten een stevige duw in de rug te geven, maakt Demir vandaag 8,6  miljoen euro voor 69 klimaatprojecten op Vlaams grondgebied.

Klimaatadaptatie

“De oppervlakte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit is van enorm belang in onze verstedelijkte gebieden en draagt sterk bij tot klimaatmitigatie en -adaptatie. Wie daarin investeert vindt in mij een partner.”

Duwtje in de rug

Demir investeert 213.750 euro om een stadstuin van 1.275 m² te realiseren in het centrum van Genk, die opengesteld zal worden voor het publiek. En ze investeert 234.525 euro in een zero waste schoolterrein voor SABKO Sint-Amandsbasisschool Zuid in Kortrijk. Ook het psychiatrisch ziekenhuis "Asster" in Sint-Truiden krijgt een duw in de rug van 182.490 euro om zijn terreinen te ontharden en te vergroenen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is