Vermindering RSZ-bijdrage voor derde tot zesde werknemer

Door Zuhal Demir op 9 december 2016, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Ondernemen
Vermindering RSZ-bijdrage voor derde tot zesde werknemer

Sinds dit jaar genieten onze bedrijven al van een volledige vrijstelling van de RSZ-bijdrage voor de aanwerving van hun eerste werknemer. Vanaf januari wordt het bovendien goedkoper om een derde tot zesde werknemer aan te werven. “Met die nieuwe maatregel geeft de regering startende en groeiende ondernemingen het extra duwtje in de rug dat nodig is om over te gaan tot bijkomende aanwervingen”, reageert Kamerlid Zuhal Demir opgetogen.

“Deze maatregel bouwt verder op onze beleidsprioriteit om de jobcreatie verder aan te wakkeren, en dan vooral bij onze eigen bedrijven. Meer dan ooit moeten we inzetten op onze kmo’s, die het hart vormen van onze economie”, aldus Demir.

Succesformule

De RSZ-bijdragevermindering voor startende en groeiende ondernemingen bij de aanwerving van een eerste werknemer heeft veel succes, met meer extra aanwervingen dan voorzien. De budgettaire meerkost wordt opgevangen door de sociale bijdragen van de extra aangeworven werknemers. “Vanaf 1 januari 2017 zetten we een volgende stap via een versterking van de RSZ-bijdragevermindering voor de derde tot de zesde werknemer”, besluit Demir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is