Meer mensen met een handicap bij de overheid

Door Zuhal Demir, Sander Loones op 3 december 2018, over deze onderwerpen: Ambtenaren, Personen met een beperking, Verandering
Sander Loones en Zuhal Demir

“Een handicap mag geen handicap zijn voor een job bij de overheid.” Op de Internationale Dag voor Mensen met een Handicap lanceren minister van Ambtenarenzaken Sander Loones en staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir extra maatregelen om meer mensen met een handicap aan de slag te krijgen bij de overheid.

Betere ondersteuning

Concreet willen minister Loones en staatssecretaris Demir een verkorte en vereenvoudigde wervingsprocedure specifiek voor mensen met een handicap. De registratie van personen met een handicap vereenvoudigt. Daarnaast komt er een krediet van 154.000 euro ter bevordering van initiatieven op het vlak van gelijkheid van kansen en aanpassing van arbeidsposten voor mensen met een handicap. Bovendien wordt gepeild naar knelpunten en de oplossingen daarvoor, om de bestaande ondersteuning verder te verbeteren.

Extra teugels

Nu al kunnen overheidsdiensten gebruik maken van ondersteunende maatregelen, zoals voorrang voor personen met een handicap, de uitwisseling van goede praktijken en kennis, een brochure met een leidraad en een lijst van subsidies en organisaties. “We willen onze diensten extra teugels in handen geven, want mensen met een handicap vlot aanwerven is niet altijd even eenvoudig”, zegt staatssecretaris Demir.

Sander Loones ziet alvast de voordelen van de extra ondersteuning. “In deze budgettair moeilijke tijden heeft de overheid elk talent nodig. Gedreven ambtenaren zijn de motor van onze gemeenschap, onze overheid en onze democratie”, besluit minister Loones.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is