Vakbondstop naar Genève? Gebrek aan verantwoordelijkheidszin

Door Zuhal Demir op 17 juni 2013, over deze onderwerpen: Werken

Dat de Groep van Tien twee dagen niet kan vergaderen over het eenheidsstatuut getuigt voor N-VA-Kamerlid Zuhal Demir van een gebrek aan verantwoordelijkheidszin. De socialistische vakbond verkiest een trip naar de algemene vergadering van de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève. "We weten nu dat het eenheidsstatuut voor hem niet prioritair is”, stelt Demir.
                                                                                                                                                      
Op 8 juli verstrijkt de deadline van het Grondwettelijk Hof en moet het eenheidsstatuut er zijn. De parlementsleden mochten intussen nog niets vernemen over de plannen van de regering om deze dringende zaak op te lossen. Vandaag vernemen we dat de voorzitters van zowel het ACV als ABVV het ultieme overleg tussen de sociale partners verlaten om deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering van de Internationale Arbeidsorganisatie in Génève. Dat is onaanvaardbaar.

Demir: " Hier past slechts één woord: hallucinant. Deze houding verdient alleen misprijzen, in de eerste plaats vanwege de arbeiders en bedienden die blijkbaar niet kunnen rekenen op hun vertegenwoordigers."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is