Tienerpooier Moreno zwaait met enkelband en rapt “had geen keuze” bij “prinsesjes van toen”

Door Zuhal Demir op 6 juli 2019

Met een losgeknipte enkelband kondigde ‘rapper’ Moreno gisteren aan dat hij zijn handtekening zette onder een contract met Nederlands platenlabel Anir Music Agency. Vandaag lanceerde hij zijn nieuwe plaat ‘Enemy’. Een uitstekende kans was om zijn schuld toe te geven, zijn excuses te geven, of zijn daden te vooroordelen werd alvast gemist.

Met zinnen als “Prinsesjes van toen” en “money in mijn tasje” beschrijft Moreno wél zeer goed zijn daden. Want wat waren die ook alweer?

Rapper Moreno is een kinderverkrachter, die – onder meer – een 15-jarig meisje in de prostitutie heeft gedwongen, gedrogeerd heeft en de opbrengsten daarvan in zijn zak heeft gestoken. Een kinderverkrachter die anderen het mogelijk maakte om kinderen te verkrachten tegen betaling. Toen het meisjes wanhopig de prostitutie probeerde te ontsnappen, heeft hij haar meermaals bedreigd met de dood om haar te kunnen blijven (laten) misbruiken. De man kreeg 6 jaar cel. 

Een kinderverkrachter. Eentje die aanzet tot kinderverkrachting om er zelf beter van te worden. Zo simpel is het. 

“6 jaar effectief dat kan toch niet.”, rapt Moreno verder, terwijl in beeld een straathoertje te zien is die instapt bij een volgende klant. “We doen dit met reden, on a pas les choix.” is misschien wel de walgelijkste uitspraak in het nummer. Want de enigen die geen keuze hadden, waren de meisjes die Moreno drogeerde en wiens lichaam hij ‘verkocht’. Tienerpooierschap overkomt je niet zomaar. Het is een keuze voor criminaliteit en één van de meest verwerpelijke.

‘’Iedereen verdient een tweede kans’’, rapte zijn vriend Soufiane een tijdje terug. Dat klopt, maar deze nieuwe start voor Moreno bewijst vooral dat hij niets geleerd heeft. Moreno is geen rapper. Het is een tienerpooier die zichzelf goed probeert te praten en de schuld bij anderen probeert te leggen. Hij bewijst dat een te lichte straf volgde op zijn daden.

Want wat kinderverkrachter Moreno niet zegt is hoe het zit met de schadevergoeding aan de slachtoffers. Heeft Moreno die schuld ingelost? Of dient de opbrengst van dit lief daarvoor? Het is een zeer lichte pleister op de eeuwigdurende wonde, maar niet onbelangrijk. 

Dat een platenlabel zich leent om deze idioot een forum te geven, zegt veel over hun blik op de maatschappij. Maar laat dit bovenal een oproep zijn aan de vele andere publieke fora in Vlaanderen om rapper Moreno geen kritiekloos podium te geven.

Dat overwoog ik ook: er totaal geen aandacht aan geven. Maar zijn eigen (zeer jonge) instagram-volgers delen massaal en kritiekloos zijn nieuwe plaat en vinden het ongetwijfeld stoer. Dat zomaar aanzien was voor mij écht geen optie. Zijn slachtoffers verdienen dat niet.

Het is een walgelijk kereltje. En dat mag gezegd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is