Minister Van der Straeten dringt groene dogma's ook in het Internationaal Energieagentschap op

Door Bert Wollants, Zuhal Demir op 1 oktober 2021, over deze onderwerpen: Energieprijzen, Energiebeleid
Tinne Van der Straeten

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) liet uit een ontwerprapport een aanbeveling schrappen van het Internationaal Energieagentschap (IEA) die zegt dat België zich moet voorbereiden op de verlenging van de levensduur van de kerncentrales. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir klaagt die schrapping aan in een brief aan het IEA. Ook Kamerlid Bert Wollants fronst de wenkbrauwen bij de manier van handelen door minister Van der Straeten.

Dat de minister van Energie haar ideologische dogma's nu ook in het Internationaal Energieagentschap gaat opdringen doet bij Kamerlid Bert Wollants de wenkbrauwen fronsen. “Dat haar coalitiepartners dat allemaal zomaar slikken, de schande voorbij. Deze minister en met haar de hele regering, zweren blijkbaar bij een gedateerde groene bijbel en missen elke vorm van kritische ratio in het debat.”

Het Internationaal Energieagentschap stelt een verlenging van een aantal kerncentrales ook niet zomaar voor, legt Wollants uit. “Als ze dat doen, hebben ze net als de N-VA daar meer dan goeie redenen voor. Maar niemand blijft blijkbaar gespaard van de groene gedachtenpolitie op dit vlak.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is