Loonwig wegwerken en loonvorming grondig herzien

Door Zuhal Demir op 18 november 2013, over deze onderwerpen: Werken

Minister van Werk De Coninck zou beter ons arbeidsmarktbeleid grondig hervormen in plaats van lukraak populaire maatregelen te lanceren waarvan ze de haalbaarheid niet eens kent. Dat zegt N-VA-Kamerlid Zuhal Demir in een reactie op het voorstel van de minister om jongeren in de beginfase van hun carrière meer te laten verdienen.

Het probleem is niet dat het huidige brutoloon te laag is voor jonge werknemers, maar wel dat het verschil met hun nettoloon vandaag veel te groot is. "Het voorstel van De Coninck zal die totale loonkost nog verder verhogen. En zo worden nog meer jobs vernietigd, in het bijzonder voor de kwetsbare groep van jonge werknemers", aldus Demir.

We moeten vooral werk maken van een kleiner verschil tussen de totale loonkost voor de werkgever en wat de werknemer netto overhoudt op het einde van de maand, vindt ze. Zo wordt ook de werkloosheidsval weggewerkt.

Voor de N-VA is het duidelijk: we moeten dringend het rigide loonvormingsbeleid in dit land hervormen. “Eerder dan anciënniteit te laten primeren, zetten wij in op de kwaliteiten van de werknemers", zegt Demir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is