Koesteren. Dat is beschermen, verzorgen, bewaren.

Door Zuhal Demir op 8 december 2018

Koesteren. Dat is beschermen, verzorgen, bewaren.

Maar sommigen hebben duidelijk andere plannen met Limburg en Vlaanderen. Ze doen alsof de huidige en toekomstige migratiestromen hier een hemel op aarde zullen maken, tegen de lessen van het verleden in. Niets is minder waar. Door dat te zeggen maak je niet alleen de mensen iets wijs, je spiegelt nieuwkomers ook een toekomst die voor de overgrote meerderheid van hen niet zal uitkomen. Ik ben dan ook sterk teleurgesteld.

Er is een Marrakeshcoalitie tot stand gekomen die van mening is dat een migratiepact, dat nefaste gevolgen zal hebben voor onze samenleving, belangrijker is dan het verderzetten van het regeringswerk. Deze Marrakeshcoalitie gebruikt dit migratiepact om N-VA uit de regering te duwen en laat de Vlaming opdraaien voor de gevolgen.

Van de eerste dag tot dit eigenste moment kan ik met de hand op het hart zeggen dat ik mijn werk in eer en geweten heb gedaan. Met de ambitie en de bereidheid om dat te blijven doen. Desnoods terug vanuit de oppositie.

Maar, ik zou niet op mijn geweten willen hebben wat de Marrakeshcoalitie volgende week wil doen.

Mijn partij is de eerste om te pleiten voor meer wereldwijde samenwerking inzake migratie. Want we zijn geen anti-migratiepartij. Maar, dit is natuurlijk geen globaal pact meer. Veel landen haken af. Doen die dat zomaar? Dat denk ik niet. Het is een lokaal pact geworden tussen West-Europa en Afrikaanse landen. En van die West-Europese landen maakt dan weer het gros voorbehoud via een begeleidende nota of via een onthouding. West-Europa dreigt weer de dupe te worden.

Daar leg ik mij niet bij neer. Niet in de meerderheid en niet in de oppositie. Ik blijf gaan voor mijn idealen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is