Kamercommissie keurt stemrecht voor uitzendkrachten bij sociale verkiezingen goed

Door Zuhal Demir op 13 maart 2019

Vanmiddag keurde de Kamercommissie Sociale Zaken enkele amendementen goed bij het wetsvoorstel sociale verkiezingen. Daardoor zullen uitzendkrachten vanaf de sociale verkiezingen in mei 2020 kunnen meestemmen in het bedrijf waar ze minstens 91 dagen (3 maanden) tewerkgesteld werden. Daarnaast werd ook het elektronisch stemmen en enkele administratieve vereenvoudigingen goedgekeurd.

Voormalig staatssecretaris en Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) reageert tevreden: “We volgen het voorbeeld van onder meer Duitsland en Nederland, waar het stemmen al mogelijk was voor uitzendkrachten. Logisch, aangezien hun loon- en arbeidsvoorwaarden worden bepaald in het bedrijf waar ze tijdelijk aan de slag gaan. Bovendien maken de sociale verkiezingen ook kennis met de 21ste eeuw, aangezien we ook elektronisch stemmen mogelijk maken.”

RECHTSZEKER EN RECHTVAARDIGER SYSTEEM

Het stemrecht voor langdurig ingezette uitzendkrachten bij sociale verkiezingen is al langer een onderwerp van discussie.Tijden de regeerperiode Michel I was er een gentlemens aggreement om stemrecht mogelijk te maken voor langdurig ingezette uitzendkrachten. De sociale partners geraakten er echt niet uit waardoor het parlement het dossier terug naar zich toe trok.

“Het leek ons belangrijk om een sluitende en administratief beheersbare oplossing uit te werken, waarbij dat de focus ligt op uitzendkrachten die duurzaam werden ingezet in de maanden voor de sociale verkiezingen. Uitzendkrachten werden tot op heden immers uitgesloten van het democratisch proces in het bedrijf waar ze daadwerkelijk werken.”, zegt Demir.

Praktisch wordt er stemrecht verleend aan uitzendkrachten die minstens 91 dagen werden ingezet in de maanden voor de sociale verkiezingen. “Deze uitgewerkte regeling is administratief beheersbaar en biedt ook 100% rechtszekerheid.”, stelt Demir.

ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGINGEN

Daarnaast wordt het elektronisch stemmen goedgekeurd wanneer een meerderheid in de ondernemingsraad daartoe beslist. “Elektronisch stemmen kan onnodig werkverlet aanzienlijk beperken, zeker wanneer de werknemers op heel verschillende plaatsen worden tewerkgesteld.”

Ook het overbodig register van uitzendkrachten voor grote ondernemingen wordt geschrapt.  “Ook dit is een administratieve vereenvoudiging.”, stelt Demir.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is