GEEN ERKENNING VOOR DE ISLAMSCHOOL IN GENK

Door Zuhal Demir op 30 augustus 2019

Het Selam College in Genk krijgt geen erkenning. Dat wil zeggen dat ze geen eurocent belastinggeld krijgen én geen erkende studiebewijzen kunnen uitreiken. Vrijheid van onderwijs betekent niet dat een extreem conservatieve, anti-westerse organisatie hier vrij spel krijgt. Integendeel, het is onze taak om alle wettelijke middelen te gebruiken om onze jongeren te beschermen tegen groeperingen die er op uit zijn om onze maatschappij duurzaam te ontwrichten.

Van Milli Gorus weten we -onder andere- dat ze Nederlandse jongeren naar Turkije stuurden om les te krijgen van een haatimam die huwelijken met zesjarige meisjes steunt en geweld tegen vrouwen goedkeurt. De organisatie werkt altijd volgens dezelfde methode. Eenmaal betrapt volgen excuses, maar daarna gaan ze op dezelfde weg verder. Verschillende Europese landen komen tot die conclusie. Dit is niet wat we willen in Limburg en in Vlaanderen.

Mijn voorstel om de nieuwe vzw achter het Selam College te laten doorlichten door de Staatsveiligheid werd door Onderwijsminister Crevits ter harte genomen. Net dat advies levert de Onderwijsinspectie doorslaggevende argumenten om erkenning van de school negatief te adviseren.

Oprechte dank aan Hilde Crevits en aan iedereen die verantwoordelijkheid opnam in dit dossier, is op zijn plaats. Niet alleen namens de vrouwen van morgen die beter af zijn in een vrije school. Maar ook hun stilzwijgende moeders vandaag die het Selamcollege een bedreiging vinden voor hun dochters. Onze scholen mogen geen speeltuin worden voor extremisten.

Ik roep nu alle ouders die hun kinderen reeds inschreven bij het Selam College op hun dochter of zoon zo snel mogelijk bij een andere, erkende onderwijsinstelling in te schrijven zodat ook zij hun kansen kunnen krijgen op kwaliteitsvol onderwijs.

Zuhal.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is