Excuses zijn goed, kennis is beter

Door Zuhal Demir op 21 augustus 2018

Het optreden van Kendrick Lamar op Pukkelpop werd zaterdagavond verstoord door racistisch gezang. “Handjes kappen, de Congo is van ons”, klonk het. Unia ontving een melding hiervan en het parket opent een onderzoek naar de feiten.

Ik heb contact gehad met twee jongens die meezongen in het spreekkoor. Het gaat om jonge kerels.  Beiden hebben hun excuses aangeboden, wat ik een zeer correcte houding vind. Dat vergt moed en we mogen incidenten als deze niet laten uitmonden in een heksenjacht. Ik heb de jongens ook uitgenodigd om in het Afrikamuseum hun kennis over de gruwelijke praktijken van de rubberoogst en de kolonisatie, bij te spijkeren. Alvast één van de twee ging daar op in. Ik hoor tegelijk dat sommigen vinden dat dit een onschuldige studentenliedje is dat al 100 jaar gezongen wordt. Dat is niet alleen onzin. Het is ook kwalijke onzin. Je mag eigenlijk beter verwachten van studenten. De basiskennis is er duidelijk niet. Daar moeten we aan werken?

En voor de mensen die de twitteraccount van Alienpizzasarah naplozen? Ook voor racisme tegen blanke mensen, is er geen plaats. Het ene maakt het andere echter niet goed.

Bron: HBVL

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is