Zuhal Demir investeert 2 miljoen euro in kwalitatief hoogstaande logies in heel Vlaanderen

Door Zuhal Demir op 6 mei 2020, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro in betere infrastructuur voor logies. De uitbaters van 69 vergunde logies verspreid over heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals kind- en familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke en zorgspecifieke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. “Als onze toeristische ondernemers zelfs in deze moeilijke tijden blijven investeren geven we graag een stevige duw in de rug. Daarom verhoogde ik het budget van 1,5 naar 2 miljoen euro”, zegt Demir. “Zo versterken we ons Vlaams logiesaanbod en bereiden we ons voor op de herstart van de toeristische motor.”

 

Vlaams minister van Toerisme Demir wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende en welverdiende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod structureel te versterken moeten onze logiesuitbaters blijven investeren. En daarbij komt een financieel duwtje in de rug absoluut van pas, zeker in deze niet evidente periode waarin onze logies moesten sluiten door de coronacrisis. Minister Demir maakt daarom via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro vrij om de uitbaters te ondersteunen. 69 logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op extra steun.

 

“Door de coronacrisis zal de Vlaming de komende zomer toerist zijn in eigen land en al het moois ontdekken dat onze regio rijk is. Het verheugt mij dan ook om vast te stellen dat er beduidend meer dossiers werden ingediend dan vorig jaar”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Daaruit concludeer ik dat onze Vlaamse toeristische ondernemers de armen niet laten zakken en zelfs in zeer moeilijke omstandigheden de moeite willen doen om hun logies nog verder te verbeteren. Ik heb daarom het budget van 1,5 miljoen euro dat ik normaal voorzien had via Toerisme Vlaanderen met een half miljoen verhoogd tot 2 miljoen euro. Op die manier kunnen we alle mensen die een dossier hebben ingediend financieel ondersteunen.”

 

“Het gros van de investeringen spitsen zich toe op kind- en familievriendelijke infrastructuur, om zo Vlaanderen nog beter op de kaart te zetten als een familievriendelijke toeristische bestemming. Het gaat dan concreet bijvoorbeeld over familiekamers of overdekte speelruimtes”, stelt de minister.

 

Maar er zijn ook investeringen in toegankelijkheid en zorg die moeten leiden tot nog meer inclusieve logies, waar ook mensen die een beperking hebben of een extra zorgbehoefte terecht kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangepaste verblijfsruimten of aangepast sanitair. Elke Vlaming moet immers op vakantie kunnen gaan in eigen land, ongeacht de drempel die ze mogelijk ervaren.

 

Tot slot zijn er ook investeringen in de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen, zoals de verharding van de plaatsen of ook het voorzien van watertappunten met drinkbaar water of lozingspunten voor chemische toiletten. Kampeerautotoeristen in Vlaanderen zullen daardoor in de toekomst op nog kwalitatievere plaatsen terecht kunnen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is